SCIFEST VALTASI JOENSUUN AREENAN

19 Huh

Tiedetapahtuma Scifest valtasi jälleen Joensuun Areenan. Kohtaamo-hanke kävi tutustumassa keskiviikosta lauantaihin kestävään tapahtumaan utelijain silmin.
“Joensuun tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston yhteinen tiede- ja teknologiafestivaalin päätarkoituksena on tutustuttaa erityisesti lapsia ja nuoria tieteen saloihin. Areenalla järjestetään yhteensä 72 erilaista pajaa, joissa osallistujat pääsevät tutustumaan tieteenaloihin ja teknologiaan tekemisen ilon kautta. ” (Karjalainen 17.4.2012)
Heti aamu yhdeksältä oli bussilasteittain eri ikäisiä peruskoululaisia opettajiensa kanssa jonottamassa sisäänpääsyä Joensuun Areenalle. Pääsimme sisään heti ensimmäisten oppilasryhmien kanssa. Eteemme avautui mielenkiintoinen uusi maailma, jossa toden totta riitti eri tieteen alojen ja toimijoiden järjestämiä mielenkiintoisia työpajoja lapsille ja nuorille. Työpajoissa lapset ja nuoret pääsivät mm. kokeilemaan omia radiotoimittajan ja lehtitoimittajan taitojaan, pääsivät ottamaan tuntumaa ”ajostimulaattoriautoon”, pääsivät rakentamaan robotteja, tekemään luonnontieteellisiä kokeita, ratkomaan matemaattisia tehtäviä, rakentamaan omaan kännykkäänsä mobiili- pelin ja pääsivät tunnistamaan fossiilisia ja ei fossiilisia energianlähteitä.
Scifestin ohjelmistoon sisältyi pajatyöskentelyn lisäksi luentoja, tiedekahvila, teatteriesitys sekä lukuisia kilpailuja.
Scifestissä järjestetään valtakunnallisen Tutki-kokeile-kehitä –kilpailun lopputapahtuma sekä virallinen RoboCupJunior SM-turnaus, johon osallistuu parisataa nuorta teknologiaharrastajaa.
Kohtaamo-hankkeen näkökulmasta Scifest tarjosi mielenkiintoisen kurkistuksen lasten ja nuorten teknologiseen ja virtuaaliseen ulottuvuuteen. Tämän lisäksi Kohtaamo solmi uusia verkostoja ja tapasi olevia ja tulevia yhteistyökumppaneitaan.
Tapahtuma on kaikille aiheesta kiinnostuneille avoin ja tapahtumassa voi vierailla aina lauantai-iltapäivään asti. Kohtaamo-hankkeen väki suosittelee lämpimästi.
Hanna-Kaisa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: