JNS On The Street! 2013

6 Kes

Joensuun nuorisovaltuuston järjestämä JNS On The Street -tapahtuma pidettiin keskiviikkona 5.6. Joensuun torilla. Jo viidennen kerran järjestetty tapahtuma starttasi jälleen graffitikilpailulla alkuiltapäivällä. Kolmen kilpailijan taiteilemat penkit saivat jälleen näkyvän paikkansa Joensuun keskustassa.

Graffitikisan voittaja Anna Lahtinen: "Keep calm and be yourself."

Graffitikisan voittaja Anna Lahtinen: ”Keep calm and be yourself.”

Voittajaksi tämän vuoden kilpailussa selviytyi 15-vuotias Anna Lahtinen. Joensuun steinerkoulua käyvälle Annalle kuvataide on suuri osa elämää. Voittotyön teema nojautuu Annan mukaan hänen omaan arvomaailmaansa, jossa ihmisen tulee olla oma itsensä. Palkinnoksi kisasta saadut Ilosaarirock-liput Anna aikoo hyödyntää, ja aikomuksena on ainakin käydä katsomassa Haloo Helsingin keikkaa. Rock-tapahtuman lisäksi Annan kesäloma kuluu kotimaata kierrellessä.

Graffitikisa.

Graffitikisa.

Kesäiset penkkinsä kilpailussa taiteilivat myös 15-vuotias Katja Penttinen ja 11-vuotias Veeti Kostamo. Töitä voi käydä ihastelemassa ja niillä istuskelemassa torin lounaiskulmalla paviljongin ympärillä.

Lavalla kuultiin muun muassa Dj Tonnia, Rauzkaa, Miradea sekä Mikeone & Tunnaa. Lisäksi toukokuisen No Hits! -räppiskaban voittaja Joona Varpiola kävi räppäämässä yleisölle.

Joona Varpiola.

Joona Varpiola.

Tapahtuman katutanssikilpailuun osallistui jälleen useita upeita tanssijoita upeilla esityksillään.Kisaan osallistui sekä tanssikoulujen ryhmiä, että itse esityksensä luoneita tanssijoita. Soolo- ja duo-osion voiton vei yksinään esiintynyt 12 –vuotias Väinö Maslov ja ryhmäsarjasta voiton itselleen nappasivat Trio Armyn 16–vuotiaat Eevi Miettinen, Henna Väyrynen ja Rosaliina Telekäinen.

Tanssikisan tuomaristo mietteliäänä.

Tanssikisan tuomaristo mietteliäänä.

Katutanssikilpailun soolo-osuuden voittanut Väinö Maslov. Michael Jacksonin Smooth Criminal – kappaleen tahtiin tanssinut Väinö Maslov kertoi harrastaneensa tanssia vasta vuoden. Biisin valintakin oli ollut helppo, sillä Michael Jackson kuuluu Väinön idoleihin. Ei siis ihmekään, että Moonwalk sujui lavalla ja Väinö sai raikuvat aplodit.

Katutanssikisan soolo-osuuden voittaja Väinö Maslov.

Katutanssikisan soolo-osuuden voittaja Väinö Maslov.

Ryhmäosuuden voittanut Trio Army kokosi esityksensä alusta alkaen itse. Eevi Miettinen, Henna Väyrynen ja Rosaliina Telekäinen harjoittelevat vapaa-ajalla sekä aamuisin lukion ohella. Biisiksi oli valikoitunut Beyoncén Run The World Girls. Trio Armyn tytöt olivat yllättyneitä, mutta onnellisia voitostaan: ”Vähän jännitti, kun mukana oli tanssikoulujen esityksiä. Mutta voitto tuntuu nyt vielä paremmalle, kun harjoiteltiin ja tehtiin esitys alusta loppuun ilman ohjausta!”

Katutanssikisan ryhmäosuuden voittaja Trio Army.

Katutanssikisan ryhmäosuuden voittaja Trio Army.

Voittajien julkistamisen jälkeen tanssijat ja yleisö lähtivät jatkobileisiin torin laidalle Club Joensuuhun, jossa järjestettiin tämänvuotisen tapahtuman Timanttiklubi. Sisäänpääsyyn riitti nollien puhaltaminen.

Mikäli vanhat merkkit paikkansa pitävät, torilavalla tanssitaan myös kesällä 2014 entistä suurempana ja vuotta kokeneempana tapahtumana.

LISÄÄ KUVIA: http://www.flickr.com/photos/80292254@N07/

sekä videotunnelmia Youtubessa: http://www.youtube.com/watch?v=RzDqqwQIKjU

Mainokset

Yksi vastaus to “JNS On The Street! 2013”

Trackbacks/Pingbacks

  1. JNS On The Street ! | Taide- ja- kulttuurikasvatus - kesäkuu 18, 2013

    […] Lisää tapahtumasta voi lukea Kohtaamo-hankkeen blogista: https://kohtaamo.wordpress.com/2013/06/06/jns-on-the-street-2013/ […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: