Marjalassa puuhailtiin elokuvien parissa

13 Kes

Oma Elokuva – päiväleiri on Marjalan asukasyhdistys ry:n järjestämä leiri elokuvan tekemisestä kiinnostuneille 7-12–vuotiaille lapsille. Kesäkuun alussa järjestetyille leireille osallistui kaikkiaan parikymmentä lasta. Leirin ideana on tutustuttaa lapset elokuvan tekemisen kaikkiin osa-alueisiin, kuten tekniikkaan, kerrontaan sekä kuvalliseen ilmaisuun. Leiriläiset tekevät oman elokuvan, jonka he käsikirjoittavat, kuvaavat ja leikkaavat alusta asti itse leirin ohjaaja Jonna Tahvanaisen avustuksella.

Jonna tarkastaa kuvattua materiaalia.

Jonna tarkastaa kuvattua materiaalia.

Elokuvaleirin ensimmäiset päivät käytetään tutustumiseen ja elokuvan suunnitteluun. Kuvaamiseen ja elokuvan leikkaamiseen menee seuraavat pari päivää, ja leirin viimeinen päivä huipentuu valmiiden elokuvien katselmukseen. Leiriläiset tekevät kahdessa ryhmässä noin 5-10 minuutin mittaiset elokuvat, joiden aiheet ovat lasten valitsemia.

Pojat kuvaavat.

Pojat kuvaavat.

”Välillä joutuu vähän hillitsemään, kun ideat lähtevät kunnolla lentoon”, leirin ohjaaja Jonna Tahvanainen nauraa. Lapsilla riittää mielikuvitusta ja he omaksuvat nopeasti elokuvan tekemiseen tarvittavat tekniikat. Vilkkaimmille lapsille elokuvan luominen on myös hyvä keino purkaa energiaa, vaikka välillä tarvitaan myös malttia elokuvan suunnitteluun.” Lapset eivät aina hahmota, kuinka paljon työtä ja suunnittelua elokuvan takana on” kertoo Tahvanainen. Kehuja lapset saavat nimenomaan mielikuvituksestaan, aikuisten mielestä monet ideat tuntuvat liian hulluilta, mutta lapsista mikään ei ole mahdoton ajatus.

Rooliasussa.

Roolipuku päällä ja valmiina kuvauksiin!

 

Mukana innokkaita ja jo kokeneita näyttelijänalkuja

Oma Elokuva –leirillä olivat muun muassa 10-vuotiaat Ella ja Laura sekä 11-vuotias Oskar. Kesätoimitus jututti kolmikkoa leirin toisena päivänä. Ellalle, Lauralle ja Oskarille elokuvat, niin katselu kuin niiden tekeminenkin, ovat lähellä sydäntä. Kaikkien unelmana olisi olla isona näyttelijä, mutta Oskar haaveilee myös ohjaajan, käsikirjoittajan ja leikkaajan hommista.

Laura, Ella ja Oskar.

Ella, Laura ja Oskar.

Viikon mittaisen päiväleirin toisena päivänä ryhmä oli kerääntynyt katsomaan Corpse Bride –animaatioelokuvaa. ”Elokuvien katsominen auttaa esimerkiksi käsikirjoituksien tekemisessä”, kertoo Oskar. Hänen mielestään käsikirjoittaminen ei ole niin hankalaa, mutta erilaiset efektit ja niiden toteuttaminen on.

Tytöt tutkivat kameraa.

Tytöt tutkivat kameraa.

Leirillä ollut kolmentoista nuoren ryhmä jaetaan kahteen pienempään ryhmään, joista kumpikin tekee oman elokuvan. Lauran mielestä musikaali olisi hauska toteuttaa, kun taas Oskarin toiveissa olisi toimintakomedia, joka on myös nuoren miehen lempigenre. Ella tykkää fantasiaelokuvista, ja Laura pitää esimerkiksi Twilight-leffoista.

Elokuvan editointi käynnissä.

Elokuvan editointi käynnissä.

Leirin lopuksi kaikki leiriläiset saavat leiri-DVD:n, josta löytyy tietenkin leirillä syntynyt elokuva sekä leirin aikana kuvatut videopäiväkirjat. Videopäiväkirjoja pääset katsomaan osoitteesta http://vimeo.com/channels/omaelokuva.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: